Headerbild

Sollefteå Skidor

Glädje, stolthet, gemenskap!

Gott slut och gott nytt SKIDÅR 2022

2021-12-30 i Allmänt

Skidsäsongen 2021/2022 är i full gång - men så här kring årsskiftet minns man lite extra allt roligt som har hänt under 2021 - och det slår oss - vad mycket roligt vi har att se framemot 2022 !!

2021 blev återigen ett annorlunda år med tanke på pandemin...Men som utomshusidrott har vi blivit förskonade - och vår verksamhet som i grunden bygger på vår barn och ungdomsverksamhet har varit i gång hela tiden, men lite förändringar i sättet att genomföra träning och tävling.

Våra fantastiska ledare har entusiasmerat ungdomar med fortsatt glädje i skidspåret - och antalet barn i träning är mer än någonsin.

Tävlingsverksamheten för de yngre blev begränsad. Det blir 5 distriktstävlingar som genomfördes, varav vi genomförde en tävlingsdag. Först ut - och det var nöjda ungdomar, föräldrar och arrangörer som sa hej då. Våra allra yngsta genomförde pokaljakten - och gladdes åt att få ha egna arrangemang utan tidtagning och stress av äldre ungdomar och ledare. Stor kred till ledarna i Agruppen, samt Rödis och Grönis.

Våra juniorer hade det riktigt besvärligt - då det inte blev några juniortävlingar alls. Från RF:s sida bestämdes det att seniortävlingar fick göras - och det blev några tävlingar även för juniorstallet - i tufft motstånd.

Seniorsidan gällande elit - var också lite påverkad. Restriktioner i antalet startande - och runt i kring. Seniorcupen och SM tävlingar - samt världscup och VM kördes - och det med Sollefteå framgångar. En av höjdpunkterna 2021, var Jenny och Fridas SM silver i sprintstafetten uppe i Kalix - ett riktigt TEAM work ! Britta förfrös fötterna under en av deltävlingarna i Ski Classic - men kom tillbaka på slutet av säsongen. Samt summeringen att klubben ändå fick 3 VM medaljer inräknade - gjorde väl att resultatmässigt, blev det en riktig höjdarsäsong.

Vi längtar redan nu till nästa säsongsavslut - att samla alla våra ungdomar - och har extra skidkul - i stor grupp - åh va vi längtar.

Träningssäsongen inför denna säsong startade som vanligt upp i september med rekordantal i de yngre grupperna. Glädjande är att även i de äldre ungdomsgrupperna, samt på junior och senior sidan är vi rekordmånga. Junior och senior har under sommar/höst genomfört träningsläger - och vi har hela 17 aktiva junior/seniorer! Och vi välkomnar Tilda Johansson, skidskytten från Anundsjö att åka längd med oss.

Våra ungdomarträningar under hösten - blev succe. Inget fika inomhus till en start - utan saft vid lägerelden.  Vi har genomfört 2 st tävlingar i Pokaljakten - ser nu framemot de avslutande 4 på skidor. Pokaljakten är en tävling utan tidtagning - där man genomför 3 så kvalificerar man sig till Pokal - eller så blir det medalj.

Vi har också genomfört Norra Skogssvängen och Ica Kvantumracet detta år - härligt med tävlingar utan restriktioner. Nu däremot så börjar det dras åt lite mer igen - och vi iaaktar försiktigthet med att samla stora grupper - och framför allt i inomhusmiljöer.

Ungdomarna har varit i Saxnäs på läger - SÅ UPPSKATTAT! Och våra affischnamn: Britta, Jenny och Frida har skött sig med den äran.  Jenny har varit ute på flera världscuptävlingar och Skandinavisk Cup. Britta var två i det första Ski Classic loppet i Grönklitt - och Frida har fått äran att ha den gula ledarvästen i världsupen

h

Mycket SKIDGLÄDJE, STOLTHET och GEMENSKAP har skapats under 2021. Styrelsen stämmer av de verksamhetsmål vi har - och glädjande nog, har vi med råge klarat av ett av de viktigaste - att rekrytera minst 2 nya ledare ( MED RÅGE )

Stolta vänder vi bladet mot 2022 - då vi har massor av roligt att se framemot. Vi drar igång träningarna i gen den 11/1 - får se om det är på Hallstaberget, eller på Remsle där det också finns körda spår.

Vi har RemsleSpelen att genomföra - samt den stora höjdpunkten denna säsong: SKIDFEST 2022. Den 8-10 april kommer senior och juniorer från hela landet till oss - för att avsluta årets cuper; Smart Energy Cup, samt Bauhaus Cup. Här hoppas vi på att vi är många som är med och arrangerar - samt hejar fram både våra egna och andra duktiga skidåkare från hela Sverige !

Avslutningsvis vill vi tacka alla våra vänner  - våra partners som är med oss och stöttar oss i vår verksamhet. Utan er medverkan, skulle vi inte kunna göra det möjligt för våra ungdomar att förverkliga sina drömmar mot världseliten - och fostra dem som både skidåkare och personer ! TACK!

GOTT NYTT SKIDÅR 2022 !

Mia och resten av styrelsen

Adress

Sollefteå Skidor IF - Skidor Ludvig & Co AB, Storgatan 106 88140 Sollefteå

Kontakt

Tel: 0703602405 E-post: sollefteaskidor@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in