Headerbild

Sollefteå Skidor

Glädje, stolthet, gemenskap!

Mental hälsa föreläsningar

2019-08-28 i Allmänt

Sollefteå Skidor erbjuder tillsammans med We & Sport två onsdagskvällar med viktig information gällande mental hälsa. Onsdagen den 18/9 bjuder vi in tränare från olika sporter, den 25/9 är föräldrar välkomna.

föreläsningarna är gratis - det enda vi vill se är ett engagemang för våra ungdomar. Målet är att skapa en så bra träningsmiljö som vanligt - och ett måeende som är bra.

Anmälan sker till info@sollefteaskidor.com 

Vi startar kl 18.00 och avslutar kl 20.00 och vi håller till på Hotell Hallstaberget.

Vad är mental hälsa?

Ett allmänt välbefinnande är en enkel beskrivning på vad mental hälsa är. Den varierar i perioder, den är inte konstant.

 

 

Hur du upplever din tillvaro spelar roll för hur du mår. Du kan vara frisk och ändå må dåligt. Du kan vara sjuk och ändå må bra. Mental hälsa behöver inte motsvara frånvaro av en psykisk sjukdom utan handlar om att du känner att du mår bra, gillar och trivs i din tillvaro och fungerar bra i din vardag med allt det som ingår i den. 

Mental hälsa handlar om balans, positiva upplevelser, bra relationer, känslan av meningsfullhet, god självkänsla, känslan av att räcka till och känna till sina inneboende resurser, inre trygghet och lugn. Att känna sig behövd, ha framtidstro och uppleva engagemang påverkar också vårt välbefinnande. 

Vi på We & Sports använder termen mental hälsa och syftar till samma betydelse som psykisk hälsa.

Läs mer om We & Sports verksamhet här: 

Adress

Sollefteå Skidor IF - Skidor c/o Mia Karlsson Skärvstavägen 28 88130 Sollefteå

Kontakt

Tel: 0703602405 E-post: sollefteaskidor@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in