Sollefteå Skidor

Glädje, stolthet, gemenskap!

Avslutning Scandic Cup

2014-03-24 i Allmänt

Nu har årets Scandic Cup & Team Sportia Cup avslutats i Åsarna i helgen. Mycket fina tävlingar i strålande solsken.

Ebba gjorde återigen en toppenhelg - med en tredje plats i lördagens prolog.

På söndagen i jaktstarten - 10 km klassikt - startade hon 10 sekunder efter ledande Elina Rönnlund. Vid varvningen var det 17 sekunder upp till ledaren, men Ebba plockade fram reservkrafterna och åkte ikapp och om Elina på andra varvet och kunde vinna hela tävlingen med 7 sekunder!!! Ebba var även snabbare än D 19-20 tjejerna.

Jenny hade även hon en bra helg - 5:a  prologen och tappade en placering på jaktstarten och slutade på en 6:e plats.

Viktor gjorde ett toppenlopp på prologen i H 19-20 och var 12:a i det hårda fältet.

Tappade dock några placeringar på söndagen och slutade på en 21:a plats.

Både Vendela och Daniel åkte bara prologen och avstod jaktstarten då de inte var riktigt pigga.

I totalsammanställningen i Scandic Cup slutade Jenny på en fjärde plats och Ebba på en femte plats i D 17-18

I totalsammanställningen i Team Sportia Cup för seniorerna hittar vi Anton på en fjärde plats och Marika på sjunde plats och Elin på nionde plats.