Headerbild

Sollefteå Skidor

Glädje, stolthet, gemenskap!

Summering JSM veckan

2014-03-09 i Allmänt

Nu vill jag bara summera en otroligt bra vecka som vi haft i Lycksele! Det är otroligt vad vi har skördat framgångar och kämpat väl hela helgen! Saknas på bilden gör Vendela, Märta och Emmalisa.

Vi började tävlingarna på onsdagen med distans skate - redan där fixade Ebba första medaljen till klubben - GULD ! Och på prisutdelningen blev det två medaljer till - lagguld i D 17-18 & lagsilver i D 19-20! Vilken bredd vi har :)

På torsdagen var det klassisk sprint på programmet - där hade vi Jenny, Vendela, Emmalisa, Sara och Viktor vidare till kvartsfinaler. Utslagna med minsta möjliga marginal blev Sebbe, Gustav och Viktoria. Viktor gick även vidare till semi. Jenny bjöd oss på en gastkramande spurtduell i finalen på upploppet - först en kamp om silvret men tog även ikapp ledande Elina på sista metern - så målfoto fick avgöra kampen om guldet - som gick till Umeå och Elina Rönnlund! Så medalj nummer två - silver - var bärgat!

Vilodagen på fredagen var ingen vilodag för vallarna som jobbade febrilt i vallaboden för att testa och ställa iordning skidor till lördagens skiathlontävling!

Lördagmorgon var det stenhårda spår och snabbt före för att under dagen bli varmare och även lite snöfall - spännande dag igen!
Ebba, Jenny och Viktoria var först ut - efter ett fall på starten lyckades Ebba med det omöjliga att ta sig fram till bronsplatsen - Strålande körning!
Jenny slutade 6:a och Viktoria 31:a - även här vann klubben lagguldet!

Därefter var det D19-20 som stod på starten - Vendela och Sara kom in till bytet samtidigt och de slutade på 17, 21 och Märta på en 27:e plats. Även i denna klass hade vi vunnit lagguldet - men det var tyvärr inga fler klubbar som hade tre åkare med och då delar de inte ut medaljen!

Sen var det dags för våra herrar att ställa sig på starten. Sebbe och Daniel var först ut på den 20 km långa och krävande banan. Sebbe slutade på en fin 9:e plats och Daniel slutade 64:a.

Gustav och Viktor hade en hård intern kamp och slutade på 21:a och 22:a plats.

 

Söndagen stod det stafetter på programmet - först ut var våra tjejer!
Tyvärr fick vi bara ett av två lag till start då Vendela och Märta inte var pigga.
Viktoria körde dock första sträckan för det laget ändå - toppen!
Sara körde första för vårt första lag och växlade som 10:a efter lite strul ute på banan - Ebba tog över och körde upp laget till fjärde plats och sen var det Jenny som fick åka sista sträckan och körde fram laget till silverplatsen - Medalj igen!

 

Därefter var det killarnas tur på stafetten - Gustav startade i första laget och Fredrik Andersson i det andra - växlade som 15 resp 23 i det 35 man stora startfältet. Viktor och Jonathan Modin tog över på andra och Viktor körde fram laget till 13 plat och lämnade över till Sebbe som körde upp laget till 8:e plats!

Daniel körde sista sträckan i andra laget som slutade på en fin 21:a plats!

Strålande resultat hela veckan och vi summerar med att vi tog  medalj varje dag - ett guld, ett silver och ett brons individuellt, ett stafettsilver och två lagguld och ett lagsilver!!!!

 

Stort tack till alla som hjälpt till denna helg - ansvariga för vallning - Micke, Tommy och Håkan, ansvariga för mat & service - Stefan & Anneli, samt alla som skickat mat och annat. Samt stort tack till våra supportrar som kommit till Lycksele & hejjat fram våra duktiga juniorer!

Adress

Sollefteå Skidor IF - Skidor c/o Mia Karlsson Skärvstavägen 28 88130 Sollefteå

Kontakt

Tel: 0703602405 E-post: sollefteaskidor@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in